Paus nieuwtjes en weetjes

Paus nieuwtjes en weetjes

Woensdag 19 januari 2022

Corona

We zijn nu anderhalve week weer op school, na voor velen hopelijk een fijne en ontspannen kerstvakantie. Op dit moment lijkt het wel alsof we alleen nog maar over corona praten en denken. Het aantal besmettingen in heel Nederland is enorm hoog. Ook op school zijn er op dit moment veel kinderen die corona hebben, of kinderen die in quarantaine zitten i.v.m. een positief getest gezinslid. Ook leerkrachten zitten om dezelfde redenen thuis. Wij houden de berichtgevingen van de GGD en ons bestuur goed in de gaten en houden u op de hoogte als er wijzigingen optreden. Door alle wijzigingen is het soms moeilijk om te volgen wat nu precies de regels zijn. Mocht er voor u iets onduidelijk zijn, vraag het gerust. Wat wij op dit moment op school zien, is dat veel kinderen die corona hebben en klachten hebben, beginnen met overgeven. Officieel hoort dit niet tot de kenmerken van corona, maar in de praktijk zien we dit wel terug. Blijf dus ook alert op atypische symptomen. Zoals u weer blijft het een uitdaging om alle klassen bemand te krijgen, maar we doen er alles aan om het fysieke onderwijs door te kunnen laten gaan.

Naast corona zijn we op school gelukkig ook met heel veel andere dingen bezig en zijn er mooie nieuwtjes te delen met u.

Plusklas:

Juf Janneke en meester Jan stuurden ons het volgende bericht. Zij leiden namelijk de plusklas. Deze klas is speciaal bedoeld voor kinderen die met groot gemak door de lesstof gaan, uitstekende schoolresultaten behalen en meer uitdaging nodig hebben. Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, eindelijk konden we starten met de plusklas. Elke vrijdagochtend komt de plusklas samen om aan een project te werken. Dit doen we voor een deel in een elektronische leeromgeving. Ons eerste project gaat over de 7 wereldwonderen. Komende lessen gaan we ontdekken van welk wonder we het meest onder de indruk zijn zodat we na 7 lessen een top 3 kunnen samenstellen. Verder werken we ook aan lastige raadsels, bespreken we interessante stellingen en lossen we best moeilijke puzzels (smartgames) op. Ook willen we graag een leuke naam voor de plusklas, heeft u misschien een leuk idee? Dan horen we dat graag!

 

Open Rotterdam

Binnenkort verschijnt er een filmpje van Open Rotterdam online, dat gemaakt is in groep 6b. OPEN Rotterdam is de lokale publieke omroep voor en door Rotterdammers. Zij brengen dagelijks nieuws diep uit de stad, maken en delen mooie series en films over Rotterdam en Rotterdammers en doen onderzoek naar onderwerpen die de Rotterdammers bezig houden. Het filmpje gaat over onze samenwerking met stichting Confro, waar we u al eerder over informeerden. We zijn erg benieuwd naar het resultaat en reuze trots dat onze kinderen mochten shinen in dit item. https://openrotterdam.nl/

Instroomgroep

Met ingang van februari starten wij een nieuwe kleutergroep op. Dit is onze zevende kleuterklas. Nieuwe kleuters kunnen starten in deze groep, met alleen 4-jarigen. Juf Christel begeleidt deze kersverse Paus kinderen en heeft er enorm veel zin in.

3+ groep

De 3-jarigen konden vanaf vorige week op woensdag terecht in onze net opgestarte 3+ groep. We zijn ontzettend blij dat we onze kinderen nog meer kunnen leren op school. We hebben hier ook een nieuwe collega voor aangenomen. Juf Graciela komt uit de kinderopvang en heeft enorm veel ervaring in het werken met peuters. Zij zal ook binnen de basisschool aan het werk gaan als onderwijsassistent.

Leuk nieuws

De kinderen krijgen naast de gewone schoolvakken, ook alle gelegenheid om andere talenten te ontwikkelen. Ook de komende periode krijgen de kinderen weer techniek- en ICT-lessen aangeboden. Ook zijn er theatervoorstellingen voor verschillende bouwen door de school en Confro-lessen. We werken nu met de digibordsoftware van 1-2-3 Zing, waardoor er ontzettend leuke muzieklessen gegeven worden. Ook zijn wij een samenwerking aangegaan met de bibliotheek van Rotterdam. Zij zorgen ervoor dat elke klas steeds een andere, aansprekende set boeken geleverd wordt, die de kinderen heerlijk kunnen lezen. Na verloop van tijd leveren we deze set in en komt er weer een nieuwe set. Zo stimuleren wij het leesplezier en de woordenschat, maar ook de vaardigheden rondom technisch- en begrijpend lezen.

Kalender en studiedag

In de kalender die u aan het begin van het schooljaar heeft meegekregen blijkt een fout in de weeknummers te zitten. Vanaf 1 februari gaat het mis. Dit is week 5, maar in de kalender staat 6. Houd hier rekening mee in uw planningen. Vergeet ook niet in uw agenda te zetten dat de school op maandag 21 februari gesloten is i.v.m. een studiedag. Dit is in de laatste week voor de voorjaarsvakantie. De laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie gaan de kinderen tot 13 uur naar school i.v.m. carnaval.


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl