De eerste First Lego League finale!

De eerste First Lego League finale!

Vrijdag 26 mei 2023

Vandaag was het dan eindelijk zover... De finale van de First Lego League! Onze 5 finalisten van onze school, Jolina, Abyssinia, Berkay, Yamen, en Nico (uit groep 7) gingen met juf Daniëlle en begeleider Marco naar de Thomas More Hogeschool. Hier streden zij tegen 18 andere scholen van de RVKO op de volgende ordenen:

  • De robotwedstrijd met de robotauto en de missies die zij moesten programmeren. 
  • De robotontwerpwedstrijd, waarbij de kinderen moesten uitleggen waarom ze de robotauto zo gebouwd hebben.
  • De Core Value opdracht, waarbij de kinderen actief moesten samenwerken en communiceren. 

We begonnen met het onderdeel van het robotontwerp. De kinderen presenteerden wat wij hebben gemaakt en waarom. Zij werkten goed samen en vulden elkaar netjes aan. Hierna speelden we de robotwedstrijd ronde 1. Dit ging ontzettend goed en wat waren we trots! Wat hebben ze een sterk programma voor de robot geprogrammeerd. Tijdens het wachten probeerden zij hun robotauto te verbeteren, om het in ronde 2 en 3 nog beter te doen! Dit bleek toch een stuk moeilijker dan verwacht, helemaal omdat zoveel concentreren ook veel energie kost. De Core Value opdracht was om met bekertjes een zo hoog mogelijke toren te bouwen, zonder de bekertjes aan te raken! Actief samenwerken en communiceren is soms een grote uitdaging, als je graag wil winnen. Wie neemt de leiding? Wie bedenkt een plan? Wie stuurt bij? Dit was best lastig, maar de kinderen sloegen zich er goed doorheen. Helemaal omdat ze wisten dat veel schoolgenoten en hun ouders met de livestream meekeken!

Helaas hebben we dit jaar géén prijs gewonnen. Maar voor ons waren de kinderen wel echte winnaars! We hebben veel minder tijd gehad om te oefenen en toch hebben we veel missies gehaald, beter leren samenwerken en communiceren. Ze stonden er echt als een team! Wij kregen een mooie medaille voor onze deelname en ik heb de leerlingen gevraagd of zij volgend jaar coaches willen zijn voor het nieuwe team wat mee gaat doen. We zijn ontzettend trots en hebben een hele leuke dag gehad! 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl