Week van het Geld

Week van het Geld

Maandag 9 mei 2022

De wereld wordt steeds digitaler. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon. Oftewel: van doekoe tot digi!

In de week van 16 mei staat de school in het teken van ‘De week van het geld’. Met het materiaal van Wijzer in geldzaken en Eurowijs besteden we aandacht aan het leren omgaan met geld. Door jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes leren maken, leren kinderen vaardigheden die op latere leeftijd hard nodig zijn! Daarnaast wordt er tijdens de rekenlessen aan de gelddoelen gewerkt. Dit gebeurt vooral door inzet van materiaal, spel en bewegen.

Gedurende de week kunnen klassen ook een gastles van een bankmedewerker of een medewerker van een verzekeringsmaatschappij verwachten en staan er verschillende workshops en theatervoorstellingen passend aan het thema op het programma. En niet te vergeten onze heuse ‘Ontwerp de nieuwe euro’ wedstrijd.

U bent vast nieuwsgierig gemaakt door dit bericht. Ook wij kijken uit naar ‘De week van het geld’. Uiteraard brengen de leerkrachten aan het einde van de week een verslag uit op de app, zodat u de precieze inhoud van deze week van uw zoon of dochter kunt nalezen. Om alvast in de stemming te komen heeft onze OR-ouder, Selma weer samen met haar dochter onze hal prachtig versierd zoals u op de foto’s kunt zien.

Samen maken we er met de kinderen een toffe en leerzame week van!


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl