Wijziging quarantaineregels n.a.v. persconferentie

Wijziging quarantaineregels n.a.v. persconferentie

Woensdag 26 januari 2022

Met ingang van vandaag zijn de quarantaineregels voor de kinderen van onze peuterspeelzaal en basisschool aangepast n.a.v. de persconferentie van gisterenavond (25 januari):
Een kind hoeft niet in quarantaine na contact met een besmet persoon zolang hij/zij klachtenvrij blijft. Wij willen u wel vragen de gezondheid van uw kind extra goed in de gaten te houden en regelmatig(er) een zelftest af te nemen bij uw zoon/dochter.
 
Het advies blijft gelden dat kinderen bij (milde) klachten thuisblijven en zich testen d.m.v. van een zelftest of GGD-test. Bij een negatieve testuitslag mag uw kind weer naar school.
Voor kinderen die positief zijn getest verandert het beleid niet. ​Positief geteste kinderen met klachten mogen na 7 dagen én 24u klachtenvrij, weer naar school. Positief geteste kinderen zonder klachten mogen vanaf de testdatum na 7 dagen naar school.
 
Bij een besmetting in de klas informeren wij u zo snel mogelijk per e-mail, met daarin een uitleg waar u op moet letten. Bijvoorbeeld vaker een preventieve test doen.
 
Op dit moment zitten er meerdere collega's van ons in quarantaine.
Het kan nog steeds voorkomen dat we zullen moeten overschakelen op thuisonderwijs, doordat er geen vervangende leerkracht beschikbaar is.
 

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl