Aangepast Snottebellenbeleid

Maandag 6 december 2021

Beste ouders, verzorgers,

Graag informeren wij u over een belangrijke wijziging in het ‘snottebellenbeleid”.

Vanaf vandaag (maandag 6 december) mogen kinderen met lichte verkoudheidklachten  (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en licht hoesten)  naar school komen onder voorwaarde van een negatieve zelftest.

De zelftest moet u zelf aanschaffen en thuis afnemen. U kunt deze kopen bij de drogist, apotheek en supermarkt. De kosten van een zelftest zijn gemiddeld 3 euro en zijn voor uw eigen rekening. Als het goed is worden er deze week zelftests geleverd voor de leerlingen van de groepen 6,7 en 8. Zodra deze binnen zijn, delen wij ze uit en brengen wij u op de hoogte.

Wanneer u niet kunt of wilt testen, kunt u er ook voor kiezen uw kind thuis te houden totdat de verkoudheidsklachten voorbij zijn ( minimaal 24 uur klachtenvrij). Ook kunt u nog steeds een afspraak maken bij de GGD voor een gratis Coronatest.

Let op: Deze wijziging in het snottebellenbeleid geldt niet voor kinderen die zich moeten laten testen omdat zij huisgenoot zijn van een positief getest persoon, in aanraking zijn geweest met iemand die positief getest is op Corona of om de quarantaine op te heffen op dag 5.

Als bij uw kind de klachten toenemen, bijvoorbeeld: koorts, verlies van reuk of smaak en of benauwdheid dan is de richtlijn nog steeds dat u een afspraak moet maken voor een test bij de GGD.  Wanneer u zich zorgen maakt over de toename van klachten bij uw kind, is het altijd verstandig om te overleggen met de huisarts.

Wij snappen dat alle aanpassingen behoorlijk verwarrend zijn, voor ons is het ook een klus om alles te blijven volgen. Wij doen er in ieder geval alles aan om de kinderen het onderwijs te geven dat zij verdienen en het op school zo veilig mogelijk te regelen. Mocht u vragen hebben, stel ze gerust.

De beslisboom van 2 december is alweer achterhaald. Zodra de nieuwe af is, delen wij die met u. Mocht u twijfelen of uw kind naar school mag, overleg dan altijd even met de leerkracht.

Met vriendelijke groeten,

Janine de Leeuw en Kim Boonstra

directie Paus Joannesschool

 

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl