Scholen blijven open, maar wel extra regels

Zondag 28 november 2021

Beste ouders en verzorgers van de 'Paus' kinderen,

Het was vrijdagavond even spannend voor iedereen. Blijven de scholen open of niet? Gelukkig is er besloten dat we open mogen blijven. We zijn ontzettend blij dat we de kinderen gewoon in de klas les mogen geven. 

De afgelopen weken was het af en toe best lastig om de school draaiend te houden. Er zijn een aantal klassen die een paar dagen online thuisonderwijs hebben gevolgd, omdat leerkrachten in quarantaine zaten. Er zijn ook een paar kleutergroepen die een extra vrije dag hebben gekregen. Het is allemaal niet ideaal, maar veel beter dan de hele school sluiten. We zijn ontzettend blij dat ouders zo ontzettend goed meedenken, flexibel zijn en ons steeds goed op de hoogte houden van positief geteste kinderen of gezinsleden. Uiteindelijk moeten we het met elkaar doen. De komende weken zullen onrustiger blijven, maar we denken (waar mogelijk) zoveel mogelijk vooruit en brengen u zo snel mogelijk op de hoogte als een groep bijvoorbeeld thuis moet blijven.

Aankomende maandag (29-11) gaan er nieuwe regels in, die voor basisscholen zijn opgesteld. Wij gaan ons hier ook goed aan houden. Op die manier houden we corona zo goed mogelijk buiten de schooldeuren en kunnen we onderwijs blijven bieden waar de kinderen recht op hebben.

De belangrijkste nieuwe regels zijn:

  1. de zogenaamde snottebellenrichtlijn is aangescherpt. Dat betekent dat ook kinderen met een milde neusverkoudheid thuis moeten blijven en zich laten testen bij de GGD-teststraat. Het kan dus zijn dat u gebeld wordt door de leerkracht van uw kind, met het verzoek uw zoon/dochter te komen halen, omdat hij/zij verkouden is. 
  2. Als kinderen of medewerkers corona gerelateerde klachten hebben blijven ze thuis en laten zich testen bij de GGD
  3. Leerlingen van de groepen 6,7 en 8 dragen mondkapjes als zij zich door de school bewegen. In de klas mag het mondkapje af
  4. Het zelftestadvies wordt aangescherpt. Voor leerlingen van de groepen 6,7,8 en alle medewerkers geldt: twee keer per week preventief testen. Als de thuistest positief is, gaan de leerling of medewerker en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen bij de GGD. Als de test negatief is, mag de leerling of medewerker weer naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook gevaccineerden. Scholen ontvangen hiervoor gratis zelftesten. Wanneer wij dat als school ontvangen voor de leerlingen is echter nog niet duidelijk. Hier ontvangen wij naar verwachting volgende week informatie over.
  1. Waar mogelijk komen leerlingen zoveel mogelijk zelf naar school. Dit zorgt voor minder drukte rondom de school.
  2. Contacten tussen verschillende klassen worden zoveel mogelijk vermeden.

Deze week zullen wij gebruiken om te kijken welke aanpassingen er nog meer nodig zijn, om ervoor te zorgen dat iedereen zich zo veilig en goed mogelijk kan bewegen in en rondom de school. Dit communiceren wij dan uiteraard met u. Houd de schoolapp dus goed in de gaten.

Let goed op elkaar,

Met vriendelijke groeten,

Janine de Leeuw en Kim Boonstra

directie Paus Joannesschool.

 

 

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl