Nieuwtjes en Weetjes

Nieuwtjes en Weetjes

Woensdag 15 mei 2024

Welkom terug
We zijn weer begonnen. Heerlijk om alle kinderen weer vrolijk op school te zien. Hopelijk heeft iedereen genoten van een fijne meivakantie. Het zonnetje schijnt gelukkig weer. De fotograaf is gisteren, vandaag en morgen bij ons op school om mooie foto's te nemen van alle kinderen. We gaan nu alweer richting het einde van het schooljaar toewerken, met allemaal leuke dingen als schoolreisje, sportdagen, kamp e.d.. Graag willen wij de volgende dingen nog even bij u onder de aandacht brengen:

Naschoolse activiteiten
Er zijn nog enkele plekjes vrij bij de naschoolse activiteiten. Morgen begint bijvoorbeeld de eerste kookles, gegeven door een echte kok. Voor groep 4 en 5 is de naschoolse activiteit vol, maar voor groep 6 t/m 8 zijn er nog plekjes vrij van 16.00-17.00 uur. Als uw zoon/dochter uit groep 5 graag alsnog mee wil doen, mag u hem/haar aanmelden bij groep 6 t/m 8. Kijk dus snel of er nog iets leuks tussenzit voor uw zoon/dochter. 

Ouderbijeenkomsten

  • Aanstaande woensdag (22-5) start de cursus 'Omgaan met pubers'. U kunt zich nog aanmelden via deze link https://vvstwinkeltje.cartaonline.nl/aanbod/inschrijven/cl141/omgaan-met-pubers-op-locatie
  • Dinsdag 21 mei komt Karima langs van Dante Kids om meer informatie te geven het belangrijk van tandartsbezoek voor kinderen. Dante Kids verzorgt complete mondzorg volledig gratis. Uw zoon/dochter wordt twee keer per jaar opgehaald door de schooltandarts en teruggebracht naar school. Tijdens deze ouderbijeenkomst kunt u uiteraard vragen stellen en uw kind eventueel aanmelden, onder het genot van een kopje koffie of thee. U hoeft zich hier niet voor op te geven van tevoren, kom gezellig langs. De bijeenkomst start om 8.30 uur in het lokaal van de kindercoach, juf Lotte.
  • Op maandag 3 juni organiseren juf Kiona en juf Frouke een koffieochtend van 8.30 tot 9.30 uur in het lokaal van juf Lotte. Tijdens deze koffieochtend kunt u kennismaken met elkaar, Kiona (ouderconsulente) en Frouke (schoolmaatschappelijk werkster) en elkaar beter leren kennen. Kiona en Frouke zijn benieuwd wat zij voor ouders kunnen betekenen, aan wat voor bijeenkomsten behoefte is en hoe kunnen wij de ouderbetrokkenheid kunnen vergroten. Uiteraard weer onder het genot van een kopje koffie of thee. U hoeft zich hier niet voor op te geven van tevoren, kom gezellig langs.

Verbouwingen
Tijdens de meivakantie hebben onze toiletgroepen nieuwe vloeren gekregen en zijn alle toiletpotten chemisch gereinigd. Op deze manier ogen (en ruiken) onze toiletgroepen weer een stuk frisser. Zie foto voor het resultaat. Ons theater is ook weer iets verder verbouwd in de meivakantie. Voor het einde van het schooljaar moet deze dan toch echt af zijn. Het eindresultaat delen wij dan uiteraard ook met u.

Luizen check
Wij willen u vragen om de haren van uw kind(eren) goed te controleren op luis. Vroeger organiseerde de school dit na elke vakantie. Nu vragen we dit aan de ouders zelf. Alvast bedankt voor de medewerking

Parkeren en veiligheid
Zo vlak na de vakantie weer de reminder. Houd het veilig, als u uw zoon/dochter met de auto naar school brengt. Parkeer op parkeerplekken, gebruik bij het hoofdgebouw evt. de kiss and ride en houd u aan de verkeersregels. Nog steeds worden auto’s regelmatig op de stoep neergezet, waardoor ouders en kinderen die lopend naar school komen, gedwongen worden over de straat te lopen. Dit zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties. Ook bij het gebouw aan de Elsschotstraat willen we u vragen auto’s alleen te parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen.
Wilt u alle stress voorkomen? U kunt uw auto altijd gratis parkeren op het parkeerterrein van voetbalvereniging DRL, aan Spinozaweg 498. Wij hebben hier afspraken over gemaakt met DRL. Enkele ouders maken hier gebruik van, maar dit zouden er veel meer kunnen worden. Met de fiets, step, lopend of het OV is natuurlijk altijd een goed idee.

Afsluiting project kriebelbeestjes
We zouden het bijna vergeten. Maar wat hebben de kinderen het project kriebelbeestjes mooi afgesloten voor de meivakantie, met een prachtige tentoonstelling door de hele school. Leuk dat er zoveel ouders kwamen kijken. Ook het maken van de de bloemzaad bommetjes was een groot (en een beetje vies, voor sommige kinderen) succes.

Pinksteren
Maandag 20 mei zijn alle kinderen vrij i.v.m. Tweede Pinksterdag.

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl