Nieuwtjes en Weetjes

Nieuwtjes en Weetjes

Woensdag 20 maart 2024

Schoolmaaltijden

De Paus Joannes doet mee met het Programma Schoolmaaltijden. Met dit programma willen we ervoor zorgen dat onze leerlingen met voldoende eten naar school gaan. Met een gevulde maag kunnen kinderen namelijk beter leren.

Veel ouders/verzorgers kunnen extra steun gebruiken, nu alles duurder wordt. Daarom krijgen alle ouders/verzorgers van deze school dit bericht. Dit filmpje legt het programma nog wat verder uit: Video Uitleg Schoolmaaltijden: https://schoolmaaltijden.nl/boodschappenkaart/

Aanmelden kan via:aanmelden

 

Uitslag Doorstroomtoets bekend

In februari maakten de kinderen van de groepen 8 de doorstroomtoets, van Cito. Begin deze week kregen de kinderen de uitslag mee naar huis. Vanaf vandaag vinden de definitieve adviesgesprekken plaats. We zijn ontzettend trots op wat de kinderen hebben laten zien in deze toets. Uiteraard zijn we ook trots op alle meesters en juffen die er in al die jaren voor gezorgd hebben dat de kinderen hebben laten zien wat ze kunnen. Wij hebben als school, op alle vakken, ruim boven de gestelde norm gescoord. Ook mooi om te laten weten dat 100 % van de kinderen op 1F niveau (Dit moeten alle leerlingen aan het einde van de basisschool beheersen) heeft gescoord op het vlak van (begrijpend)lezen. Zeker nu er zoveel in de media te lezen is over het niveau van het leesonderwijs op dit moment. De kinderen van de PJ hebben het fantastisch gedaan.

 

Kleding voor de lente/zomer

Hoera er is weer een kledingmarkt op de PJ! We nodigen u van harte uit op dinsdag 26 maart, gelijk om half 9, om de kledingkasten voor uw kinderen weer ‘lente-/summerproof’ te maken. Wij hebben een grote verzameling kinderkleding klaarliggen. Hoe fijn is het als dit niet op de afvalberg belandt, maar een tweede leven krijgt? De kleding is gratis mee te nemen. Juf Kiona zal ook aanwezig zijn. Om half 10 sluiten we de kledingmarkt weer af. U kunt zich melden op het hoofdgebouw. Maandag laten wij weten in welk lokaal u moet zijn.

 

Schoolzorgteam

Op donderdag 28 maart, vertelt ons ‘schoolzorgteam’ wie zij zijn en wat ze doen op de PJ. Hieronder vallen onze Intern Begeleiders, onze kindercoach, schoolmaatschappelijk werkster, de medewerker van het wijkteam en PPO.

De bijeenkomst is van 8.30-10.00 uur in het lokaal van juf Lotte, onze kindercoach. ( hoofdgebouw, 1e verdieping)

Heel fijn als u meer te weten wilt komen over onze zorgstructuur. Aanmelden kan via: https://www.pausjoannes.nl/3533/evenementen.html


Terug