Weetjes en Nieuwtjes

Weetjes en Nieuwtjes

Maandag 5 februari 2024

Rapportgesprekken en pre-adviesgesprekken

Vrijdag 9 februari krijgen de kinderen hun eerste rapport mee naar huis. Volgende week zijn de rapportgesprekken. Vanaf dinsdag 6 februari t/m donderdag 9 februari kunt u zich inschrijven voor een tien minuten gesprek. Dit kan via de app of de website, door naar het kopje gesprekkenplanner te gaan. Zit uw kind in groep 3 of hoger? Dan is het de bedoeling dat uw zoon/dochter mee komt naar het gesprek.

Voor de ouders en kinderen in groep 7, gaat het gesprek over het pre-advies. Op vrijdag krijgen de kinderen naast hun rapport, ook een gesloten envelop mee met daarin het pre-advies. In de week erna gaat u daarover in gesprek met elkaar.

De kinderen in groep 8 krijgen wel hun rapport mee, maar zijn nu vooral druk met hun advies en het zoeken naar een geschikte middelbare school. De voorlopig adviesgesprekken hebben zij net achter de rug. Wilt u als ouder graag een afspraak met de leerkracht maken, om in gesprek te gaan over het rapport dan kunt u dit persoonlijk doen of via mail. De gesprekkenplanner staat niet open voor de groepen 8.

Babynieuws

Er is weer een ‘Paus-baby’ geboren. Juf Jaleesa van groep 5 is voor de derde keer moeder geworden op zondag 28 januari. De kleine Mason doet het erg goed. Wij wensen zijn ouders en de twee trotse grote zussen heel veel geluk toe.

Boek cadeau

Omdat lezen en boeken om je heen hebben, ontzettend goed is voor de ontwikkeling van kinderen doen wij ook dit jaar weer mee met de actie: ‘Geef een boek cadeau’. De kinderen van de groepen 4 t/m 8 krijgen vandaag een boek van ‘Mees Kees’ mee naar huis. Leuk om voor te lezen en samen te lezen. Later in het jaar zijn de kinderen van de onderbouw aan de beurt. Zij krijgen dan een mooi prentenboek. Met elkaar zorgen we voor een generatie die dol is op boeken.

Masked Reader

In verband met de nationale voorleesdagen, probeerden de kinderen afgelopen week te raden wie de ‘Masked Readers’ waren. Wat was het leuk en spannend om tijdens het luisteren naar het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek erachter te komen wie er achter het masker schuilging. Tijdens het luisteren stonden er verschillende hints, passend bij de readers, in beeld. Veel klassen hadden het goed geraden. Wat kennen de kinderen de juffen en meester toch goed.

De readers waren juf Charissa die o.a. ontzettend van popcorn houdt. Meester Steven die een heel lief hondje heeft. Juf Daniëlle die houdt van volleybal en juf Melissa die drie dochters heeft. Wat hebben de groepen het goed gedaan. De winnaars winnen een prentenboek of leesboek voor in de klas. De winnaars van deze editie zijn groep groep 1/2a, groep 4b, groep 5c, groep 8b.

Gym op het rapport

Op de PJ is het belangrijk dat kinderen zichzelf goed leren kennen en weten waar hun talenten en leerpunten liggen. Zowel in de klas, bij rekenen of taal, als daarbuiten, bij bijvoorbeeld ICT, Wetenschap- en Techniek, CONFRO-lessen of gym. In dat kader krijgen de kinderen vanaf dit jaar een eigen gymrapport. Hierop staan 13 onderdelen benoemd. Per onderdeel staat aangegeven welk kenmerk uw kind al beheerst of nog niet.

Als er voor een kenmerk een dicht zwart rondje staat dan is het behaald/ beheerst. Is het rondje open dan is het nog niet behaald/ beheerst.

Ziet u bij een onderdeel helemaal geen zwart rondje staan, dan kan het zijn dat uw kind afwezig/ geblesseerd was, of dit onderdeel is nog niet behandeld in de lessen. Meester Niels en juf Sanne streven er dan naar dit in het tweede rapport te bekijken.

Carnaval

Vrijdag 9 februari vieren we carnaval op school. De kinderen mogen die dag verkleed naar de klas komen. De meesters en juffen maken er een gezellige ochtend van in de klassen. Zij krijgen van de OR iets te drinken en iets kleins te eten. Wilt u hen wel gewoon een pauzehap meegeven die dag? Aan het einde van de ochtend start een grote ‘hos-optocht’. Door de school en op het plein. Rond half 1 komen de kinderen een kwartier naar buiten (de kinderen van de groepen 3 komen ook naar het hoofdgebouw van 12.30-12.45 uur). Om 12.45 gaan ze weer naar de klas, daar pakken ze hun spullen en ruimen de laatste dingen op. Om 13 uur komen alle kinderen naar buiten en is deze gezellige dag afgelopen. De kinderen van de groepen 3, lopen in de rij terug naar het Pausje.


Terug