Stemmen op ons kunstwerk

Stemmen op ons kunstwerk

Woensdag 4 oktober 2023

Vandaag is het dierendag. De PJ doet mee, met de scholenkunstactie: 'Dierenliefde'. De school of BSO met de meeste stemmen ontvangt een cheque ter waarde van 500 euro. Stemt u mee op onze natuurhond? Klik op de link en zoek naar de hond van de PJ: https://scholenactie.wishpondpages.com/keizerswaard-dierenliefde

Hieronder vindt u het verhaal van ons kunstwerk. Hij is in het echt te bewonderen bij Winkelcentrum Keizerswaard, op het plein bij de Bram Ladage.

Onze school is gevraagd om mee te doen met de scholenkunstactie ‘Dierenliefde’ van Keizerswaard. Uiteraard zeiden wij daar, als Paus Joannesschool, volmondig ‘ja’ tegen. Sinds dit schooljaar hebben wij een groen schoolplein, waar we heel trots op zijn. Natuur in Rotterdam-Zuid. 

Al heel snel kwamen we op het idee om een natuurhond te maken. Onze ‘PieJie (lees: PJ, als in Paus Joannes)’ staat centraal voor hetgeen wij met onze school willen uitstralen. De verschillende soorten groen staan voor de natuur. We vinden het, als school, belangrijk dat de kinderen respect en liefde ontwikkelen voor zichzelf, de medemens, de natuur en hun omgeving. Het ontwikkelen van zelfkennis en eigenwaarde, maakt dat je ook goed kunt zijn voor medemens en omgeving. Een belangrijk gegeven voor nu én in de toekomst. 

De vlinders staan voor onze leerlingen. Ze komen jong binnen in alle kleuren en met hun eigen gewoonten. De ene leerling vliegt hoog, de ander laag. Soms samen, soms alleen. De hele schoolperiode in een soort cocon. Tot de laatste schooldag, het moment om ze uit te laten vliegen en hun eigen vleugels uit te slaan. We streven ernaar de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, zodat ze vol zelfvertrouwen naar het voorgezet onderwijs kunnen.

De houtsnippers komen uit onze eigen groene schooltuin. De bladeren zijn gekleurd en geknipt door de kleuters. Zij zijn immers de toekomst van de Paus Joannes. Samen met de enthousiaste kleuters zijn we dit avontuur aangegaan. Wat zijn wij trots op het eindresultaat! We hopen dan ook niets liever dan deze boodschap breder uit te dragen en in winkelcentrum Keizerswaard te mogen stralen. Dus, stem op de Paus Joannesschool, zodat we als dit kunnen verwezenlijken. Want, zeg nou zelf: vinden jullie onze ‘PieJie’ niet geweldig? Wij namelijk wel!

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl