PJ Nieuwtjes en Weetjes

PJ Nieuwtjes en Weetjes

Dinsdag 3 oktober 2023

  • Plein van het Pausje

Op woensdag 4 oktober, tussen 12.00 en 13.30 uur is het Natuurpodium, samen met de kinderen, ouders en leerkrachten van groep 3, aan het werk op het plein van het Pausje (dependance groepen 4, Elsschotstraat)

De afgelopen weken is er al volop voorwerk gedaan, door leerlingen van de bovenbouw, het Natuurpodium en aannemers. Maar morgen steken we met elkaar de handen uit de mouwen, in samenwerking met de mensen van de Joanneskerk, om plantjes te planten, aarde te scheppen en de boel te vergroenen met elkaar. Niet zo groots als bij het hoofdgebouw ( hier was een subsidie voor), maar wel heel leuk in de samenwerking met alle betrokkenen. Met elkaar dragen we bij aan een gezelliger plein.

Vindt u het leuk om ook een plantje te planten, of te helpen? Loop dan morgenmiddag zeker even langs.

  • Les bijwonen in de klassen

De herfstvakantie staat alweer voor de deur. Volgende week nog een week school en dan zijn de kinderen fijn een weekje vrij. In de laatste week voor de vakantie nodigen we ouders uit om in de klassen een les bij te wonen.

Vanaf donderdag 5 oktober staat de gesprekkenplanner open. Deze gebruiken wij om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in de klas met ouders. Als u het leuk vindt om te zien hoe de meester/juf van uw zoon/dochter lesgeeft, schrijft u zich dan zeker in op een van de dagen in deze week.

LET OP: De bezoekjes aan de klas zijn op verschillende dagen en starten altijd direct om 8.30 uur. ( tot ongeveer 9 uur/9.15 uur)

In de gesprekkenplanner ziet het er anders uit en lijkt het alsof u bijvoorbeeld pas om 8.45 uur bent uitgenodigd. Dit klopt niet, maar zit in het systeem van de app, wat wij niet aan kunnen passen helaas. We gebruiken de gesprekkenplanner toch, om op die manier het aantal ouders vast te kunnen stellen. Onthoud dus de dag waarop u in de klas komt kijken en loop ’s morgens gewoon met uw zoon/dochter mee de klas in.

  • Een gratis boek voor de kinderen van de basisschool

De PJ is aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds (JEF). In samenwerking met bol.com hebben zij een groot aantal boeken beschikbaar gesteld voor scholen die aangesloten zijn bij JEF. Morgen krijgt uw zoon/dochter een superleuk kinderboek mee naar huis. Als dat geen mooi cadeau is bij de start van de Kinderboekenweek, dan weten we het niet meer.

In sommige klassen lezen de leerkrachten samen met de kinderen nog een paar dagen in het nieuwe boek. Deze kinderen nemen hun cadeau dus wat later mee naar huis.

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl