Nieuwtjes en Weetjes

Nieuwtjes en Weetjes

Woensdag 8 februari 2023

Rapporten

In de eerste periode van het schooljaar hebben alle kinderen laten zien wat ze kunnen. Ze hebben hard gewerkt en nieuwe vaardigheden opgedaan. Het is altijd fijn om te kunnen zien hoe uw kind er op dit moment voorstaat. Daarom is het weer tijd voor de rapporten.

Deze week kunt u zich inschrijven voor de rapportgesprekken. Vrijdag 10 februari ( aanstaande vrijdag) krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Zo kunt u dit op uw gemak doorlezen en in het rapportgesprek hierover praten met de leerkracht. Uw zoon/dochter mag aansluiten bij het rapportgesprek. Dit geldt voor de kinderen vanaf groep 3. Voor de groepen acht worden er adviesgesprekken gevoerd. De rapportgesprekken vinden plaats in de week van 13 februari

Talentmiddag

Morgen, op donderdag 9 februari, is er een talentmiddag. In alle klassen zijn er creatieve en verrassende lessen. De kinderen blijven bij hun eigen juf/meester, of gaan naar een buurklas. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al hun talenten ontwikkelen. Dat is veel meer dan lezen, rekenen en schrijven. We hopen dat alle kinderen en leerkrachten ontzettend zullen genieten van deze middag.

Ouderraad

De PJ heeft een actieve groep ouders binnen de school die er samen met de leerkrachten voor zorgt dat bijzondere momenten in het jaar een feestje worden. Zij versieren de gangen, doen inkopen en denken mee over de invulling van verschillende feesten en evenementen. De ouderraad kan op dit moment aanvulling gebruiken. Vindt u het leuk om te helpen op school, maar heeft u niet altijd tijd? U kunt ook ondersteunen of bij bijvoorbeeld 1 feest helpen. Juf Danja en juf Sharda zijn eventmanager. Wilt u zich aanmelden, of meer informatie ontvangen? Spreek ze aan, stuur Sharda of Danja een mail of vraag het aan 1 van de ouders uit de ouderraad. In een ander nieuwsbericht van enige tijd geleden vindt u de namen en foto’s van de OR leden. Op maandag (tijdens de rapportmiddag en -avond) staat juf Sharda in de hal van het hoofdgebouw.

Batterijenbak

Op de PJ vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van hun omgeving en goed omgaan met de natuur. Afval scheiden hoort daar ook bij. Sinds kort hebben wij een batterijen verzamelbak op school. Heeft u lege batterijen? Dan kunt u ze inleveren bij meester Marcel in het kantoortje. De bak staat daar direct om de hoek. Als wij de batterijen weer inleveren, krijgen we hier wat geld voor. Dit besteden wij aan het groene plein, dat dit jaar aangelegd wordt.

Carnaval

Op vrijdag 17 februari vieren we carnaval. Alle kinderen, meesters en juffen mogen die dag verkleed komen. Het wordt een gezellige dag, met een paar leuke verrassingen. Alle kinderen zijn die dag om 13 uur uit. Het is de bedoeling dat u uw zoon/dochter zelf een lunch meegeeft. Van half 1 tot 1 uur is er muziek en hossen op het plein. Ook de kinderen van de groepen 5 zijn dan op het hoofdgebouw. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om achter de hekken mee te hossen en mee te genieten van al die vrolijkheid. De gymlessen gaan op 17 februari niet door.

 

Babynieuws

Zojuist bereikte ons het nieuws dat meester Glenn vandaag ( 8-2) vader is geworden. Het kleine meisje heet Sophia en het gaat goed met haar. We wensen Glenn en zijn vrouw alle geluk toe met dit nieuwe wonder. Meester Glenn is nog even thuis om bij zijn kersverse gezin te zijn. Juf Jemima neemt de dagen van meester Glenn in de tussentijd over.

Voorjaarsvakantie

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, de lente komt steeds een beetje dichterbij. Van 25 februari t/m 5 maart is het voorjaarsvakantie. Alle kinderen zijn die week vrij.


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl