PJ Weetjes en Nieuwtjes

PJ Weetjes en Nieuwtjes

Woensdag 25 januari 2023

PJ Weetjes en Nieuwtjes

 

Voorleesontbijt

Er was eens.....Weet u nog hoe heerlijk het was om voorgelezen te worden? Op school lezen we natuurlijk regelmatig voor en daar genieten en leren onze kinderen veel van. Woensdag 1 februari maken we van het voorlezen iets speciaals, dan houden we namelijk het voorleesontbijt. De kinderen (en de leerkrachten!) mogen dan in pyjama of onesie naar school komen en krijgen dan een klein ontbijtje van de ouderraad terwijl zij extra lang worden voorgelezen. Als dat geen mooi begin van de dag is.

Op dit moment zijn de kinderen ook in de ban van de ‘Masked Reader’. Vraag er maar eens naar bij uw kind. Wie kan er raden welke juf of meester er achter het masker zit?

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen is ontzettend belangrijk op school. Als je een tekst goed begrijpt, zijn allerlei vakken opeens een stuk makkelijker. Want teksten vind je overal. Op de Paus oefenen we veel met begrijpend lezen en luisteren en we werken hard aan de woordenschat en leesplezier. Deze week is het de week van de poëzie. In de school hangen verschillende gedichten en de leerkrachten besteden hier aandacht aan.

Nieuwe pedagogisch medewerker bij de Kleine Beer

Vanaf vrijdag 27 januari ziet u een nieuw gezicht bij de peuterspeelzaal. Hieronder stelt Marcelina zich aan u voor.

Beste ouders,
Via deze weg wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Marcelina Burggaaf. Ik woon in Rotterdam en samen met mijn partner heb ik 4 kinderen. Vanaf vrijdag zal ik juf Nuriye, tijdelijk vervangen bij de peutergroepen. Mijn werkdagen zijn: maandag (peuters), dinsdag (ondersteuning verschillende groepen), woensdagochtend (peuters) en vrijdag (peuters).
Ik kijk er naar uit om kennis met u te maken en ik hoop op een fijne samenwerking.

Met vriendelijke groet,
Juf Marcelina

Sponsorloop van de kleuters

Vanmorgen renden de kleuters op het schoolplein verschillende rondjes voor het Sophia Kinderziekenhuis. We zijn ontzettend trots op onze kanjers en op de ouders die de kinderen kwamen aanmoedigen.

Nieuw lokaal juf Lotte

Onze kindercoach juf Lotte heeft een nog mooier lokaal gekregen. Vlak na de kerstvakantie heeft het lokaal nog meer een rustige huiskamersfeer gekregen. Alle kinderen die bij haar komen zijn helemaal blij met deze plek. Op de foto’s ziet u hoe gezellig het geworden is.

Mediatoren

De PJ is een vreedzame school. We vinden het belangrijk dat iedereen op een prettige en positieve manier met elkaar omgaat. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor. In de weken voor de kerstvakantie zijn leerlingen uit groep 8 opgeleid dat mediator. Dit zijn leerlingen die kunnen helpen bij het oplossen van conflicten. Tijdens de pauze van de kinderen uit de groepen 3,4 en 5 lopen zij op het plein, samen met de leerkrachten en de TSO medewerkers. Afgelopen vrijdag zijn de certificaten uitgereikt aan de mediatoren. Een klein feestje, waarbij ook hun ouders aanwezig konden zijn. We zijn er trots op dat onze ‘oudere’ leerlingen zorgen voor de jongere leerlingen en het goede voorbeeld geven.


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl