Kerst

Kerst

Vrijdag 9 december 2022

Heeft u het al gezien? De hele school is alweer volledig in kerstsfeer gebracht. De ouders van de ouderraad, hebben dit allemaal weer fantastisch geregeld. Hier zijn de meesters, juffen en kinderen ontzettend dankbaar voor.

Wij zijn ook heel blij dat het erop lijkt dat we eindelijk de school open mogen houden t/m de laatste dag voor de kerstvakantie. Dat is alweer even geleden.

U heeft in het jaaroverzicht vast al gelezen dat de kerstviering op donderdag 22 december is. De hele dag wordt ontzettend gezellig. De kerstmuziek staat aan, de haardvuurtjes op het digibord branden, alle meesters, juffen en kinderen mogen in hun allermooiste, feestelijkste kleding naar school komen. Samenzijn en aandacht hebben voor elkaar zijn met Kerst extra belangrijk.

Op school brunchen/lunchen de kinderen in de klas. Op iedere klasdeur komt komende week een grote kerstboom met kerstballen/sterren te hangen, daarin kan worden opgeschreven welk eten u wilt maken/meegeven op 22 december. Wilt u ervoor zorgen dat de porties niet te groot worden? Als er eten over is, dan geven we dit mee terug naar huis, zodat we het niet weg hoeven te gooien. Lukt het niet om iets te kopen, dan begrijpen we dit uiteraard en kijken we of andere ouders wellicht iets meer kunnen maken. De school zorgt in ieder geval voor het drinken en de aankleding.

De kinderen genieten die dag ook van een interactieve kerstvoorstelling van “Youth for Christ” in het theater van de school. Er komen acteurs om een mooie voorstelling te verzorgen, samen met een groepje kinderen uit de bovenbouw, dat graag mee wilden doen. Zij oefenen ook van tevoren met elkaar.

De laatste 10 minuten van de dag willen we met alle kinderen kerstliedjes zingen op het plein. Komt u meezingen? Via de app laten we u weten hoe dit er precies uit komt te zien. We luiden zo feestelijk de vakantie in.

De kinderen zijn op 22 december gewoon om 15 uur uit.

Volgend schooljaar zetten we weer in op een kerstdiner in de avond. Met alle onzekerheden van de afgelopen jaren hebben we bij het maken van de jaarplanning eind vorig jaar voor de veiligste optie gekozen, met een kerstviering overdag. We rekenden erop dat dat sowieso door kon gaan. Volgend jaar gaan we weer voor een oergezellig kerstdiner.

 

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl