Herfstig weertje

Herfstig weertje

Woensdag 28 september 2022

Het regent, het regent, het regent, het regent. Heeft u ook het gevoel dat er geen einde aan komt?
 
Met het vallen van de bladeren en het zakken van de temperatuur, kondigen ook de oer-Hollandse regenbuien zich weer aan.
Dat betekent dat de kinderen soms nat kunnen regenen. 
Als ze naar gym lopen, als ze pauze hebben en het begint plotseling te gieten, of als ze van de dependance naar het hoofdgebouw moeten wandelen voor een ICT of techniekles.
 
We merken aan de kinderen, dat als zij van half 9 tot 3 uur binnen zitten, de concentratie afneemt en zitten en leren steeds moeilijker wordt. We proberen daarom elke dag wel (even) naar buiten te gaan, ook als het de hele dag regent. Zo krijgt iedereen frisse lucht en kunnen de kinderen even bewegen/rennen en energie kwijtraken. We merken dat de kinderen hier dan echt behoefte aan hebben. Daarna kan iedereen weer met een fris hoofd aan de slag in de klas.
 
Bij slecht weer tijdens de overblijf, houden wij altijd de lucht, de buienradar en de weersverwachting in de gaten, op die manier maakt de coördinator van de TSO ( Tussenschoolse opvang) bijtijds een beslissing of we naar buiten gaan of binnenblijven. De ene keer pakt dat beter uit, dan de andere keer. Als het echt pijpenstelen regent blijven (of gaan) wij natuurlijk naar binnen.
 
 
Trek de warme jassen dus maar weer uit de kast. En als uw kind het fijn vindt kunt u bij een slechte weersverwachting bijvoorbeeld een regenjas of laarzen aan laten trekken. Zeker als u van uw kind weet dat hij/zij altijd op magische wijze naar de plassen toegetrokken wordt of graag in de regen danst :-)

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl