Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten

Dinsdag 17 januari 2023

Binnenkort starten er weer naschoolse activiteiten. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die op de planning staan.

Vanaf morgen 9 uur kunt u uw zoon/dochter weer inschrijven via de schoolapp. We hopen dat er weer veel kinderen nieuwe talenten ontdekken bij zichzelf in deze lessen.

Wat? Muziek- en dramalessen
Vindt uw kind muziek en/of drama leuk? Dan is deze naschoolse activiteit echt iets voor uw kind. Tijdens deze lessen spelen de kinderen toneel onder begeleiding van muziek. Bij toneelspelen en zingen worden kinderen gestimuleerd om creatief te denken. Met creatief denken zorg je ervoor dat je verbindingen in het brein maakt, die minder vaak gebruikt worden. Kinderen ontwikkelen zich weer op een nieuw gebied.
Wie? Voor de groepen 1 en 2
Wanneer? Maandagen 30 januari, 6 februari, 13 februari, 20 februari.
Hoe laat? 15.15-15.45 uur ( Kinderen worden om 15 uur door de leerkracht naar de les gebracht.)
Waar? In het speellokaal
Met wie? Juf Madelon.
Bijzonderheden: Juf Madelon brengt de kinderen aan het einde van de les naar buiten, via de hoofdingang. Hier kunt u uw zoon/dochter ophalen.


Wat? Judolessen
Judo is een zelfverdedigingssport. Het doel van judo is om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de snelheid en kracht van de tegenstander om hem/haar vervolgens uit balans te brengen. Respect is heel belangrijk bij judo en zelfbeheersing staat centraal.  
Wie? Voor de groepen 3 en 4
Wanneer? Dinsdagen 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari
Hoe laat? 15.15-16.15 uur
Waar? Bij SV Hagendoorn
Adres: Slinge 19-A
             3084 EA Rotterdam
Met wie? Meester Niels loopt om 15.00 uur met de kinderen van groep 3 en 4 mee naar SV Hagendoorn. De lessen worden verzorgd door docenten van de judovereniging.
Bijzonderheden: De judovereniging zorgt voor kleding. U kunt uw zoon/dochter aan het einde van de les ophalen bij SV Hagendoorn. De kinderen gaan niet meer terug naar school.

Wat? Wie? Ik ben ik, jij bent jij!
Op een fijne manier omgaan met elkaar en stevig in je schoenen staan. Dat gun je elk kind. Onze kindercoach juf Lotte gaat samen met de kinderen kijken hoe je in het contact met anderen en jezelf kunt blijven en de ander toch ook de ruimte kunt geven. We zoeken naar talenten in ieder kind en hoe je die kunt gebruiken in nieuwe (sociale) situaties. We luisteren naar verhalen en hebben het over de gevoelens die daarin naar voren komen, we gaan creatief aan de slag en we spelen situaties uit. 
Wie? Voor de groepen 5 en 6
Wanneer?
 Woensdag 1 februari, 8 februari, 15 februari en 22 februari
Hoe laat? 12.15-13.30 uur. (Kinderen worden door een leerkracht naar het lokaal gebracht om 12 uur)
Waar? Lokaal van juf Lotte (in de hoek naast groep 3c van juf Lois)
Met wie? Juf Lotte
Bijzonderheden: Lunch meenemen. Juf Lotte brengt de kinderen om 13.30 naar de deur bij de hoofdingang van het hoofdgebouw. U kunt buiten wachten.

Wat?
 Tekenen en schilderen.

Vind je het ook zo leuk om te tekenen of te schilderen?
Zou je weleens langer willen werken aan je eigen ontwerp? Dat kan!
In een kleine groep krijg je de mogelijkheid om je eigen kunstwerk te maken. We starten met het verkennen van de aanwezige materialen en wat oefeningen. Je gaat zelf onderzoeken wat je wilt maken, hoe je dit wilt vormgeven en gaat uitwerken.
Let op! Je krijgt dus geen opdracht, maar mag schilderen wat je zelf wilt. Je kunt kiezen uit verschillende teken- en schildermaterialen om mee te werken. Daarbij krijg je hulp bij het ontwerpen en het uitwerken, krijg je aanwijzingen in kijken, vormgeven en verschillende verftechnieken.
Bruis je al van de ideeën? Of heb je een voorbeeld van wat je mooi vindt of zou willen maken? Neem maar mee! Juf Carmen kijkt ernaar uit om met jullie aan je eigen kunstwerk te werken.
Wie? Voor de groepen 7 en 8
Wanneer? Woensdag 1 februari, 8 februari, 15 februari en 22 februari
Hoe laat? 12.15 uur tot 13.30 uur.
Waar? Lokaal van groep 4c
Met wie? Juf Carmen
Bijzonderheden: We starten met even gezellig praten tijdens het eten en drinken van onze lunch( niet vergeten dus), daarna aan het werk. Aan het eind ruimen we samen op. Juf Carmen loopt met jullie mee naar de hoofingang om 13.30 uur.

 

 

 

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl