Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten

Vrijdag 16 september 2022

Talenten
Op de Paus Joannesschool vinden we het belangrijk dat kinderen hun talenten ontdekken. Ben je goed in rekenen, lezen of geschiedenis? Of misschien in gym, techniek, muziek, theater of ICT? Hier besteden we uiteraard onder lestijd in de klassen aandacht aan. 
 
Naschoolse activiteiten
Vanaf de week van 26 september kunnen kinderen na schooltijd ook hun talenten ontdekken. We beginnen klein, met 3 naschoolse activiteiten voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8. Als er voldoende animo is zullen we later in het jaar het aanbod uitbreiden. 
Er zijn 16 plekken beschikbaar per activiteit. Is de activiteit vol, dan is er nog een reservelijst, waar u uw zoon/dochter kunt aanmelden, maar ook deze kan vol raken. 
 
Aanmelden
Uw kind krijgt een briefje mee naar huis als hij/zij daadwerkelijk geplaatst is.
Meedoen is gratis en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als uw kind mee mag doen, is het de bedoeling dat hij/zij alle momenten aanwezig is. 
 
Aanmelden kan via de app of de website door naar het kopje: Evenementen te gaan.
Dit weekend kunt u met uw kind bespreken of hij/zij zich aan wil melden.
Op maandagochtend rond 9 uur zetten bij de inschrijving open op de app en website.
 
Aanbod
Groep 3-4
Activiteit: Proefjes en Experimenten (techniek, natuurkunde en scheikunde)
Voor wie: kinderen van groep 3 en 4
Welke dag: woensdagmiddag direct na school.
Tijd: tot 13.15
Data: van 28 september t/m 23 november 
Omschrijving: Bij deze cursus komen techniek, natuurkunde en zelfs scheikunde aan bod op het niveau van de basisschoolleerling. Ontdekken, proefjes, individueel maar ook samen zijn de kernwoorden voor deze cursus. Met de leskaarten en uitleg kun je van alles maken en proberen, van een vergrootglas maken tot een raket lanceren.
 
Groep 5-6
Activiteit: Kinder Yoga (goed voor o.a. ontspanning, motoriek en concentratievermogen)
Voor wie: kinderen van de groepen 5 en 6
Welke dag: dinsdag direct na school 
Tijd: tot 16.15 uur
Data: van 27 september t/m 22 november
Omschrijving:Met kinderyoga leren kinderen zichzelf en elkaar beter kennen. De kinderen leren het verschil tussen spanning en ontspanning. Het verbetert de grove en fijne motoriek en bevordert het concentratievermogen. Ook het uithoudingsvermogen, flexibiliteit en kracht nemen toe. Kinderyoga is niet prestatiegericht, je werkt op een leuke en speelse manier aan lichaam en geest.
 
Groep 7-8
Activiteit: Super body (kracht, conditie, fitness)
Voor wie: kinderen van de groepen 7 en 8
Welke dag: donderdag direct na school 
Tijd: tot 16.15
Data: van 29 september t/m 24 november
Omschrijving: Tijdens deze cursus maken de leerlingen uit groep 7 en 8 kennis met Fitness onderdelen. In de trend van Faya laurens bestseller “KillerBody” maken de leerlingen kennis met verschillende circuits afwerken d.m.v. kracht, conditie en coördinatie. Verschillende vormen van fi tness op muziek zoals Zumba en Tae-Bo en balansoefeningen zoals Steps en Pilates.

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl