Activiteiten

Activiteiten

Dinsdag 29 maart 2022

Vrijwillige ouderbijdrage
Scholen in het basisonderwijs kunnen ouders om een ouderbijdrage vragen. Bijvoorbeeld voor het schoolreisje of de sportdag. Op onze school is dit een bedrag van 40 euro. Alle leerlingen moeten aan deze activiteiten kunnen meedoen. Ook als hun ouders niet meebetalen.
Sinds het begin van dit schooljaar is er een wetswijziging, waarin staat dat de ouderbijdrage vrijwillig is geworden. Leerlingen mogen nu ook wettelijk gezien niet uitgesloten worden van activiteiten. De wetswijziging kan betekenen dat er activiteiten hierdoor anders moeten worden vormgegeven, of – in uiterste gevallen – niet door kunnen gaan.
Wij merken dat de ouderbijdrage dit jaar minder betaald wordt. Uiteraard willen wij alle leuke activiteiten voor onze kinderen blijven organiseren. Wij begrijpen dat het voor sommige ouders een groot bedrag is om te betalen. U kunt altijd een betalingsregeling treffen als u het bedrag in termijnen wil betalen. Daarnaast zijn er ook via de gemeente Rotterdam allerlei regelingen. Meer informatie hierover kunt u lezen op www.rotterdam.nl/extraatje010 .
Als u hulp nodig heeft bij de aanvraag of een betalingsregeling wil treffen, kunt u altijd een e-mail sturen naar directie@pausjoannes.nl . 

Ouderraad 
Om alle activiteiten te organiseren, hebben wij een ontzettend leuke club ouders die ons hierbij ondersteunt. U moet hierbij denken aan activiteiten als Sinterklaas, Kerst en Pasen. Aan het einde van dit schooljaar stoppen er een aantal ouders die nu in de Ouderraad zitten.
Vindt u het leuk om uw steentje bij te dragen? Alle hulp is welkom. Meld u dan aan bij Inge Faasse (eventmanager) of bij één van de leden uit de Ouderraad. Het e-mailadres van Inge is inge.faasse@rvko.nl .  


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl