De Grote Rekendag-Bouwavonturen

De Grote Rekendag-Bouwavonturen

Vrijdag 18 maart 2022

Heeft u het al gezien? De hallen van de school zijn in het thema ‘bouwen’ versierd. Onze OR-ouder, Selma, heeft dit samen met haar dochter gedaan. Het ziet er ontzettend leuk uit, zoals u op de foto's kunt zien.

Op woensdag 30 maart doet de Paus Joannesschool mee aan de landelijke Grote Rekendag. Deze dag staat helemaal in het teken van rekenen en onderzoekend leren. Kinderen leren dat rekenen meer is dan alleen sommen maken en ervaren dat rekenen superleuk is. Alle kinderen doen mee, ook de peuters.

De titel van de 20e Grote Rekendag is ‘Bouwavonturen’. Er komen veel rekenactiviteiten kijken bij bouwen: tekenen, inschatten, rubriceren, plannen etc. De kinderen combineren denkkracht met handvaardigheid. Een heel avontuur! Ze ontdekken hoe het is om architect te zijn, constructeur of bouwer. Want zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. 

Ook de ICT-leerkracht en de gymnastiek-leerkracht sluiten deze week aan op het thema ‘Bouwavonturen’. De inhoudelijke doelen komen terug in deze lessen. Overal is dus rekenen. Daarnaast gaan er klassen naar de bouwspeeltuin ‘Maeterlinck’ om vanaf een zelfgemaakte schets een échte hut te bouwen, ook krijgen alle groepen een klassencadeau, passend bij het thema. Vraag hier gerust naar bij uw zoon/dochter.

We starten de dag buiten op het plein. Daar is van alles te zien. Wat precies blijft nog even een verrassing. De leerkrachten wachten de kinderen buiten op, op de plek waar ze normaal gesproken ’s middags naar huis toe gaan. De groepen 7 starten gewoon op het Pausje. Ouders mogen buiten het hek kijken,  zodat de kinderen alle ruimte hebben op het plein. Bij slecht weer worden de kinderen in de klas ontvangen.

U bent vast nieuwsgierig gemaakt door dit bericht. Ook wij kijken uit naar de Grote Rekendag. Samen maken we er met de kinderen een toffe en leerzame dag van!

 

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl