Ouders/verzorgers weer in de school na de vakantie

Maandag 21 februari 2022

Op 25 februari gaan er weer nieuwe versoepelingen in. De 1,5 meter afstand regel en het dragen van mondkapjes verdwijnt op heel veel plekken. Goed nieuws dus. 

Na de voorjaarsvakantie zijn ouders weer welkom in de school. Omdat we een grote school zijn en de hoeveelheid mensen in het gebouw niet te groot willen maken, maar ook de zelfstandigheid van de kinderen willen behouden, hebben wij het volgende bedacht: 

Voor de groepen 1-2 t/m 5, naar school brengen 

  • Tot en met de meivakantie zijn de ouders van de kinderen van de groepen 1 t/m 5 op maandag- en woensdagochtend welkom in het gebouw. U mag dan meelopen naar de klas om uw zoon/dochter te brengen. U kunt dan kijken wat uw kind aan het doen is in de klas en even helpen bij een taak. Om half 9 gaat de bel, dit is het moment dat de lessen beginnen en ouders/verzorgers weer naar buiten gaan. 
  • Van de meivakantie t/m de zomervakantie mogen ouders/verzorgers van de groepen 1t/m 5 meelopen op dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend.  Hier herinneren we u tegen die tijd nog een keer aan. 
  • Op de dagen dat de kinderen zelfstandig naar binnen gaan kunt u voortaan weer meelopen tot de buitendeur. Het stuk tot de klas loopt uw kind dat zelfstandig. Leerkrachten zitten in de klas of staan bij de deuropening en vangen uw kind op. 

 

Voor de groepen 6 t/m 8, naar school brengen 

  • Voor de ouders/verzorgers van de kinderen van de groepen 6,7,8, kunt u meelopen naar binnen als u dit hebt afgesproken met de leerkracht. Dit kunt u afspreken door even een mailtje te sturen, of door dit mondeling af te stemmen. 
  • U mag wel weer meelopen tot de buitendeur als u meeloopt bij het naar school brengen. U mag het plein dus weer op. 

Wanneer mag u sowieso naar binnen? 

Als er een noodgeval is, een andere bijzondere reden, of uw zoon/dochter is jarig, kunt u uiteraard altijd even meelopen. 

Kinderwagens blijven buiten 

Hebt u een kinderwagen bij zich? Dan willen wij u vragen deze buiten te laten staan. Uiteraard kunt u uw zoontje of dochtertje uit de wagen halen en meenemen naar binnen.  

Voor de groepen 1-2 t/m 8, ophalen aan het einde van de dag 

  • Aan het einde van de schooldag komen de klassen naar buiten met de leerkracht, zoals het al het hele jaar gaat. We willen u vragen om net als voorheen buiten het hek te wachten. Zo kan de leerkracht goed overzicht houden op de groep en goed zien wie is opgehaald en wie nog niet. 
  • De kinderen van de groepen 1-2, komen om 14.55 of 11.55 (woensdag) naar buiten. 
  • Wilt u na schooltijd iets bespreken met de leerkracht? Dan kan dit gewoon weer binnen en hoeft dit dus niet bij het hek of op het plein. 

 

Bij corona gerelateerde klachten, blijf buiten 

Dan nog een laatste, bijna logisch verzoek. Heeft u klachten, die horen bij het coronavirus? Loop dat in ieder geval niet de school in. Zo voorkomen we hopelijk lesuitval of vele kinderen die thuis moeten blijven. 

 

 

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl