Paus Nieuwtjes en Weetjes

Dinsdag 8 februari 2022

Corona

Eigenlijk willen we dit onderwerp helemaal niet meer bespreken, maar helaas is het nog steeds iets wat ons allemaal bezighoudt. De afgelopen twee weken waren er soms zoveel leerkrachten ziek thuis, dat we bijna niet meer wisten hoe we het op moesten lossen. Daardoor hebben er vrijdag voor het eerst vier klassen thuisgezeten. Daarvoor was het er hoogstens 1, of losten we de problemen intern op. We hopen dat we de piek nu gehad hebben. In de klassen zien we dat de meeste kinderen weer gezond en wel in de klas zitten. Meer dan de helft van de leerkrachten heeft ondertussen ook corona gehad en is weer hersteld. Dat is een goed teken. We hopen dat u thuis ook allemaal goed door de corona besmettingen heen bent gekomen.

Het komt nog steeds voor dat we ’s morgens pas weten dat er een leerkracht afwezig is. Als uw kind op school komt, kan er dus een invaller voor de groep staan. Ook is het al een keer gebeurd dat wij op de ochtend zelf,  een bericht op de app en via mail, moesten versturen, met daarin het verzoek de kinderen thuis te houden. We doen er alles aan om zo veel mogelijk vooruit te kijken, maar dit lukt niet altijd. We zijn ontzettend dankbaar dat ouders begripvol zijn en mee bewegen in wat we van u vragen. Mochten er dingen onduidelijk zijn, vraag dit gerust aan de leerkrachten of de directie.

Tevredenheidsonderzoek

Denkt u nog aan het invullen van het tevredenheidsonderzoek? Dit is de laatste week dat u dit in kunt vullen. U heeft een uitnodiging via de mail ontvangen.

Inschrijven voor de rapportgesprekken

Volgende week zetten wij de gespreksplanner op de school-app open. Na de voorjaarsvakantie, op 8 en 9 maart zijn namelijk de rapportgesprekken van de groepen 1-2 t/m 7. Voor de kinderen van de groepen 8 zijn er geen rapportgesprekken. Zij hebben namelijk in de week voor de voorjaarsvakantie hun adviesgesprek.

Of de gesprekken fysiek of digitaal gevoerd zullen worden hoort u binnenkort. We wachten nog even de persconferentie van volgende week af.

De kinderen krijgen hun rapport op maandag 7 maart mee naar huis.

In en om de school

Helaas komt u als ouder nog bijna niet in de school. Wij hopen dat hier snel verandering in komt en we u weer binnen mogen ontvangen. U kunt helaas niet zien hoe ontzettend gezellig de school er uit ziet, met versieringen die aansluiten op de winter. Ook in de klassen zijn prachtige tekeningen en kunstwerken opgehangen. De kleuterbouw houdt zich bezig met het project Kunst en gaat op bezoek bij Villa Zebra. Er zijn theater en muziekvoorstellingen in de school. Confro komt in de klassen. Er wordt bewogen en gezongen en keihard geleerd. De laatste Cito toetsen worden in deze week zo een beetje afgenomen. Sommige kinderen moeten nog wat inhalen, dat is geen enkel probleem. Gelukkig brengen de meesters en juffen u goed op de hoogte met foto’s en verhalen op de app.

In maart/april wordt er op ons binnenplein een buitenlokaal aangelegd. Meer groen, zitplaatsen op stammetjes en bankjes en een buitenlessenaar. Zo kunnen de kinderen, op mooie dagen ook buiten les krijgen. Hoe leuk is dat? We willen daarna ook verder kunnen met onze plannen voor het plein. Deze verdient ook zeker een opknapbeurt.

 

Carnaval /Vakantie/vrije dag

Op maandag 21 februari zijn alle kinderen vrij, i.v.m. een studiedag.

Op vrijdag 25 februari vieren we carnaval. Juf Inge brengt u binnenkort op de hoogte over invulling van deze dag. De kinderen zijn die dag om 13 uur uit en luiden op die manier de voorjaarsvakantie vrolijk in.

De voorjaarsvakantie is van 26 februari t/m 6 maart. Op 7 maart verwachten we alle kinderen weer op school.

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl