Wijziging beleid klassen in quarantaine

Zondag 16 januari 2022

Waar wij woensdag nog deelden dat bij 3 besmettingen een klas in quarantaine moet, is dat nu alweer anders. Het is soms bijna niet bij te houden.

De RVKO heeft contact gehad met de GGD Rotterdam. Zij geven nadrukkelijk aan dat de prioriteit bij het onderwijs ligt, omdat geen onderwijs op locatie schadelijker is voor kinderen dan corona. De richtlijn is dus weer zoals hij was: Geen quarantaine bij 3 of meer besmettingen. Als er echt veel zorgen zijn kan er wel overgegaan worden tot preventief thuisonderwijs of quarantaine. Wij zullen dit dan overleggen met GGD of met het bestuur. 

Wij houden u als ouders uiteraard steeds goed op de hoogte. Wij zien de kinderen het allerliefst gewoon op school. Daar doen wij alles aan. Maar nemen altijd een weloverwogen beslissing, waarbij we rekening houden met de situatie van de klas.

We rekenen er op dat u ons hierin ondersteunt door ons goed op de hoogte te houden van eventuele besmettingen.

Er zijn een aantal leerkrachten die thuis zitten ivm corona of een besmetting in de thuissituatie. Door de flexibiliteit van collega's is het ons vorige week gelukt alle klassen te bemensen. We hopen dat ons dat de komende periode ook lukt. Houd er rekening mee dat het kan gebeuren dat een klas noodgedwongen thuis moet blijven, omdat er geen vervangende leerkracht is.

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl