Kerstvakantie een week verlengd

Kerstvakantie een week verlengd

Woensdag 15 december 2021

Beste ouders/verzorgers,

Gisteren werd bekend gemaakt dat de kerstvakantie voor de basisscholen een week eerder start. Dit betekent dat vrijdag 17 december de laatste schooldag is. De omikron variant rukt op en we moeten er met elkaar voor zorgen dat er zo min mogelijk nieuwe besmettingen bijkomen. Helaas is een vroegere schoolsluiting nu de oplossing hiervoor.

Gelukkig hadden we hier al een klein beetje rekening mee gehouden. Vrijdag zorgen we voor een hele fijne afsluiting van 2021, met een kerstontbijt in de klas, het kerstverhaal en veel gezelligheid. De kinderen zijn die dag gewoon om 15 uur uit en kunnen dan genieten van 3 weken vakantie. Er wordt dus geen online onderwijs gegeven.

Wij willen u vragen om voor maandag 20 t/m donderdag 23 december zelf voor opvang van uw kinderen te zorgen. Het is echt de bedoeling dat kinderen thuisblijven, in hun eigen ‘gezinsbubbel’.
Mocht dit voor u echt niet lukken op maandag 20 december dan kan uw kind gebruikmaken van de noodopvang. Dit is alleen als u echt geen andere oplossing heeft.
Voor dinsdag, woensdag en donderdag is er alleen noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Hier vindt u een overzicht van de cruciale beroepen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/cruciale-beroepen


Als uw zoon/dochter gebruik moet maken van deze noodopvang, stuur dan een mail naar:
Directie@pausjoannes.nl. Vermeld de naam en groep van uw kind en de reden waarom uw zoon/dochter gebruik moet maken van de opvang. Doe dit zo snel mogelijk en uiterlijk vrijdag 17 december.

Het bestuur van de RVKO heeft vanmiddag nog overleg. Mocht er uit dit overleg nog een noodzakelijke aanvulling komen op dit bericht, dan brengen wij u hiervan op de hoogte.

Deze maatregel vraagt weer het nodige regelwerk en veel flexibiliteit. We zitten op dit moment allemaal in hetzelfde schuitje. Laten we er voor elkaar zijn en er het beste van maken. Mocht u vragen hebben, stelt u ze dan gerust.

 Het team van de Paus Joannes wenst u allemaal alvast een hele fijne vakantie, prettige dagen en een gezond en gelukkig 2022.

Janine de Leeuw en Kim Boonstra

directie Paus Joannesschool

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl