Zelftest voor groepen 6-7 en 8

Maandag 13 december 2021

Zoals we al eerder gemeld hebben, krijgen basisscholen zelftests geleverd voor de leerlingen van de groepen 6,7 en 8. Deze hebben wij zojuist ontvangen. Vandaag geven wij 2 zelftests mee aan de kinderen van deze groepen.

Het afnemen van zelftests is vrijwillig, mocht u geen zelftest meer willen ontvangen dan kunt u een mail sturen naar de leerkracht om dit aan te geven. Hieronder vindt u de nodige informatie over het waarom van de zelftests.

Waarom tweemaal per week preventief zelftesten?

Gelukkig hebben de meeste kinderen weinig klachten als ze corona hebben. Maar daardoor is het ook niet altijd duidelijk dat ze besmet zijn. Ook met weinig klachten kunnen leerlingen elkaar besmetten met het coronavirus.

Door twee keer per week preventief een zelftest te doen, kan je in de gaten houden of je toch ongemerkt besmet bent. Met ‘preventief’ wordt bedoeld dat je een zelftest doet, zonder dat je klachten hebt.

Zo help je verdere besmettingen in de klas en op school te voorkomen, zodat er minder klassen naar huis hoeven en het onderwijs zo veel mogelijk door kan gaan.

Heeft uw kind een positieve zelftest?

Blijf thuis, maak een testafspraak bij de GGD en breng school op de hoogte.

 Instructiefilmpje: 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=-3OfHXUhhzo&t=1s

 

Voor de leerlingen van de groepen 1-2 t/m 5 zijn geen zelftests geleverd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl