Vervangingsproblemen en corona

Maandag 15 november 2021

Vervangingsproblemen en corona

Het aantal ziekmeldingen, quarantaines en positieve corona-uitslagen groeit enorm. Niet alleen onder de ouders en leerlingen van de school, maar ook onder leerkrachten. Vanmorgen hebben we met het nodige kunst- en vliegwerk alle groepen weer kunnen bemensen. Leerkrachten komen extra werken of collega’s met andere taken staan voor de groep.

Wij voorzien dat het niet altijd gaat lukken om vervanging voor de groepen te regelen, zeker nu de regels rondom corona zijn aangescherpt en huishoudens weer in quarantaine moeten, bij 1 positief getest gezinslid. Wij vragen u om uw mail en de schoolapp goed in de gaten te houden, ook  ‘s morgens vroeg. Het kan namelijk zo zijn dat wij genoodzaakt zijn u te vragen uw zoon/dochter thuis te houden, omdat er simpelweg geen leerkracht is. Wij hopen dat dit niet hoeft, maar willen u wel alvast op de hoogte gebracht hebben van de druk die er op dit moment ook op het onderwijs staat.

 

Nieuwe corona- regels voor basisscholen

Er zijn 2 ‘nieuwe’ regels waar wij rekening mee moeten houden:

  • De anderhalve meter is aangescherpt voor volwassenen. Dat betekent dat ouders en leerkrachten onderling weer anderhalve meter afstand moeten bewaren. Wij vragen u hiermee rekening te houden, in en rondom de school.
  • Wanneer er een huisgenoot positief getest is op corona, moeten alle huisgenoten in quarantaine. Ook wanneer zij immuun zijn.

Verzoek

Wij willen u vragen de gezondheid van uzelf en uw kinderen extra goed in de gaten te houden. Bij klachten die horen bij het corona-virus, is het verstandig om te testen bij de GGD. U kunt hier een afspraak voor maken, maar er zijn ook verschillende plekken in Rotterdam en omstreken waar getest wordt zonder afspraak (https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/nieuws/testenzonderafspraak/ ) Mocht iemand uit het gezin positief getest zijn, geef dit dan door aan de school en blijf thuis met het gezin. De leerkracht kan dan werk klaarzetten voor uw zoon/dochter.


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl