bericht van de directie

bericht van de directie

Vrijdag 8 oktober 2021

Wat gaat de tijd toch snel. Nog een week school en dan is het al herfstvakantie. 

In de afgelopen weken is er in de groepen keihard gewerkt aan groepsdynamiek en een positieve sfeer in alle klassen. Want in een fijne en veilige groep voelt iedereen zich goed en komen kinderen tot de beste leerresultaten. Dat is een taak voor de hele groep. Wat goed om te merken dat de kinderen zich hier voor in willen zetten en snappen dat dit zo ontzettend belangrijk is.

Deze week startte de kinderboekenweek. Er wordt volop gelezen en elke klas kreeg een mooi nieuw boek voor in de klas van juf Kim. Die even niet de directeur maar "Freeka Vonk" met haar slang'Slis' was. Dit paste in het thema "Je kunt worden van je wil'.

Volgende week kunt u als ouder in bijna alle klassen een kijkje nemen. Als het goed is heeft u zich hiervoor ingeschreven als u dit wilde. Wij vinden het fijn om weer ouders in de klassen te kunnen ontvangen. En voor u als ouder is het ook heel prettig om te zien waar de kinderen mee bezig zijn als ze op school zijn. 

Omdat u als ouder alleen op afspraak in de school komt is het wat minder makkelijk om contact te hebben met de leerkracht als u zich ergens zorgen om maakt of iets wilt vragen of bespreken. Het team van leerkrachten staat altijd voor u klaar om met u in gesprek te gaan.

Dus: Als er iets is met uw zoon/ dochter, of er is iets waar u een vraag over hebt. Ga altijd eerst in gesprek met de leerkracht. Zij kennen uw kind het allerbest en weten precies wat er gebeurt in de klas. U kunt hiervoor mondeling, telefonisch of via mail een afspraak maken. Mocht u er niet uitkomen met de leerkracht, dan kan de bouwcoördinator of de IB-er ( als het om zorg gaat) aansluiten in een gesprek.

Voor de groepen 1-2 zijn dit: Juf Joke en Juf Jacqueline

Voor de groepen 3-4 zijn dit: Meester Jan en juf Mariska

Voor de groepen 5: Juf Mirjam en juf Mariska

Voor de groepen 6: Juf Mirjam en juf Rebecca

Voor de groepen 7-8: Meester Martijn en juf Rebecca.

Als u eerst contact opneemt met de directie, zullen zij altijd eerst vragen of u al met de leerkracht ( BC-er of IB-er) hebt gesproken. Of uw mail doorsturen naar de betreffende leerkracht. Zij hebben immers het best zicht op de kinderen.Als u niet precies weet hoe iedereen eruit ziet. Kijk dan op de app onder het kopje 'team'.

IB-ers en de directie staan 's morgens en aan het einde van de schooldag bij de verschillende hekken en de Kiss and Ride. U kunt daar altijd even naartoe lopen en vragen waar u iemand kunt vinden. Wij staan voor u klaar voor al uw vragen of een praatje.

We maken er nog een laatste goede week van en wensen u een heel fijn weekend toe.

Janine de Leeuw en Kim Boonstra

directie Paus Joannesschool

 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl