Nieuwtjes en Weetjes

Nieuwtjes en Weetjes

Woensdag 6 maart 2024

Meekijken in de klas 

Volgende week zijn ouders/verzorgers van harte welkom in de klassen, om het eerste half uur mee te kijken in de les. Vanaf morgen staat de gesprekkenplanner open, zodat u zich aan kunt melden hiervoor. Het is de bedoeling dat u de ochtend waarop u aanwezig wilt zijn, ‘s morgens meeloopt met uw zoon/dochter naar de klas. U blijft dan in de klas tot 9 uur. 

Aanmelden kan via de app, door naar gesprekkenplanner te gaan, of door op deze link te klikken: https://paus-joannes.schoolpraat-app.nl/gesprekkenplanner 

Let op: Er kunnen per ochtend 5 ouders/verzorgers inschrijven. De tijden die ervoor staan kloppen niet. Dit is een technisch dingetje van de app, waar wij niks aan kunnen veranderen. Onthoud dus de dag die u gekozen hebt. De tijd is voor iedereen hetzelfde, namelijk van 8.30-9.00 uur. (Ook al zegt de herinneringsmail die u automatisch ontvangt iets anders.)  

Nederlandse taallessen voor ouders/verzorgers op school 

Kent u of bent u een ouder/verzorger, bij wie Nederlands niet de eerste taal is? Dan kunnen Nederlandse taallessen een uitkomst zijn. Om het zo makkelijk mogelijk te maken hieraan deel te nemen, willen wij weer inventariseren hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in het volgen van deze lessen op de Paus Joannesschool. NLtraining.nl verzorgt de lessen. De lessen zijn bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder, zonder inburgeringsverplichting. We zouden (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) graag na de meivakantie of na de zomervakantie willen starten. Heeft u interesse? U kunt zich vrijblijvend aanmelden via de app/website, door naar het kopje: Evenementen te gaan. Of door op deze link te klikken: https://www.pausjoannes.nl/3533/evenementen.html 

Leuke activiteiten  

Op de PJ vinden wij het belangrijk dat kinderen hun talenten ontdekken, weten wie ze zijn, wat ze interessant vinden en waar ze zich nog in kunnen ontwikkelen. Op die manier maken we kinderen klaar voor de toekomst. Wist u dat in de afgelopen maand er weer heel veel bijzondere lessen en uitstapjes zijn geweest? Zo was er een theatervoorstelling voor de bovenbouw, gingen er groepen naar het museum met de bus en bezochten klassen de kinderboerderij. Ook zijn de lessen van Confro weer begonnen en leren kinderen steviger in hun schoenen te staan, bewuste keuzes te maken en bouwen we aan ‘Klassenkracht’. De kinderen in groep 8 krijgen les van trainers van Move-A-Head, zij helpen kinderen in het trainen van vaardigheden, die helpen de overgang naar het Voortgezet Onderwijs makkelijker te maken. U kunt hierbij denken aan: 'leren-leren' en het plannen van huiswerk. 

Suikerfeest 

Binnenkort (9 of 10 april) vieren de gezinnen die moslim zijn het Suikerfeest, of Eid-al_Fitr. Dit is het feest dat gevierd wordt aan het einde van de ramadanperiode. Voor kinderen die moslim zijn, geven wij een vrije dag. U hoeft hier als ouder geen officieel verlofformulier voor aan te vragen. U kunt een mailtje sturen naar de leerkracht, om aan te geven dat uw zoon/dochter afwezig zal zijn. Ook is het fijn als u uw kind die dag zelf via de app absent meldt. 

Vrije dagen 

Op vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag en op maandag 1 april is het tweede paasdag. Dit zijn feesten die bij het katholieke/christelijke geloof horen en zijn officiële vrije dagen. De school is dan ook gesloten. Op dinsdag 2 april zijn de kinderen nog een extra dag vrij. De meesters en juffen hebben die dag een studiedag. 

Reminder 

Kijkt u ook nog even naar de vorige Nieuwtjes en Weetjes? Er staan daar verschillende oudermomenten genoemd waar u zich voor op kunt geven. Echt leuk en interessant. 


Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl